Culturant és una proposta de recerca col.laborativa que es proposa construïr una plataforma generativa

que parteixi de les arts visuals i que aporti noves perspectives i estratègies (des de la dinamització i la comunicació)

aplicables a l'àmbit pedagògic

enllaços d'interès

Lindes: Projecte d'investigació i debat en relació a pedagogíes crítiques y pràctiques culturals
  http://ca2m.org/es/las-lindes
  Surearse.blogspot.com

Transversalia: Espai multidisciplinar que intenta comprendre el món amb l'ajuda de l'art i les seves manifestacions més contemporànies.
   http://www.transversalia.net

Deixa de ser una illa: Bloc de la secció sindical d'ensenyament de la CGT de Tarragona. Som un grup heterogeni de mestres i professores que tenim ganes i volem canviar l'escola, transformar-la per canviar el món.
   http://deixadeserunailla.blogspot.com

Transductores:  Projecte cultural que inclou la realització de seminaris i tallers de formació, la construcció y exposició d'un arxiu relacional, el treball amb agents locals i l'edició de diverses publicacions.
http://ayp.unia.es/index.php?option=com_content&task=view&id=579&Itemid=88


Aulabierta: Experiència de disseny i construcció d'una plataforma d'aprenentatge autogestionada, dins la Universitat de Granada, pels seus propis estudiants.
http://aulabierta.info/

Le Grand Orchestre du Désastre: Proposta educativa impulsada per un artista a un centre de secundària a Perpinyà.
http://grandorchestredudesastre.blogspot.com/ 

cEspace: Organització que utilitza les arts visuals, els media i el ciberespai per treballar amb comunitats locals, nens i joves en l'expressió de les seves mirades, somnis i aspiracions al voltant de la regeneració. 
www.cspace.org.uk

Working ImagesOficina independent d'investigació i producció de projectes culturals.
http://www.workingimages.org/contenido/subtramaspoliticas-educativas-y-redes-de-cultura-visual

Pedagogias Invisibles: Grup format per persones diferents que treballen generant dubtes sobre el món visual que ens envolta.Formadors artístics en contínua formació.
http://pedagogiasinvisibles.blogspot.com/p/radio-circulo.html


Aula a la deriva: Plataforma de producció cultural en contextos específics que s'articula a través d'un programa amb varis processos de treball en col·laboració amb institucions i grups d'acció diversos.
http://www.aulaaladeriva.net/?lang=ca
Nú Bol: Espai de Clara Megías i Eva Morales que se situa en els espais comuns entre l'art i l'educació, partint de la premissa de que ambdós comparteixen objectius com generar coneixement i reflexió. L'art i l'educació son entesos com a processos d'investigació/creació a partir de l'experiència vital, processos de recerca/creació que serveixen per comprendre el món i situar-se en aquest.  

http://nubol.tumblr.com/
http://vimeo.com/channels/263119


Experimentem amb l'art: Associació educativa que té la finalitat d'apropar a les persones els grans beneficis que es deriven de treballar amb les metodologies i les visions de l'art contemporani.
http://escolaeart.wordpress.com/
Trans_Art_Laboratori: Plataforma per donar suportdifondre promoure  (els artistes i) les pràctiques artístiques col·laboratives.

Desacuerdos 6: Publicació que "aborda el binomio educación-arte, situado en la base de la noción moderna de lo estético y en el nudo que lo ata indisolublemente con lo político. Partiendo del llamado “giro educativo” invocado por la práctica artística, curatorial e institucional, donde se dan cita todas las contradicciones del sistema del arte contemporáneo, se plantea una intervención que recupera los términos en que se produjo esta discusión y señala la potencia emancipadora de aquellos debates, ayudándonos a reconocer ese mismo impulso en algunas propuestas recientes y a denunciar otras apropiaciones oportunistas".
http://ayp.unia.es/index.php?option=com_content&task=view&id=669

"La escuela Abierta": Número de la revista Zehar publicada per Arteleku i dedicada a art i educació.


Sinapsis:Oficina de projectes i pràctiques artístiques contemporànies que desenvolupen i investiguen formats de mediació entre art i societat.
http://www.sinapsisprojectes.net/


Lalalab: Espai de Clara Boj i Diego Díaz. El seu treball se centra principalment en l'observació de l'espai públic i les diverses transformacions (arquitectòniques, tecnològiques, funcionals, socials...) resultants de la incorporació de les noves tecnologies a l'espai de la quotidianitat. 
http://www.lalalab.org/

Grup de Recerca Poció. Poesia i educació: Grup creat per docents de la facultat de ciències de l'Educació de la UB.

http://www.pocio.cat/elgrup.php